Altijd iOS! Of toch niet meer?

Gepubliceerd op 27 september 2020 om 22:12

Ken je dat gevoel? Dat gevoel op het moment dat je weer toe bent aan een nieuw toestel? Op de markt heeft iedere telefoonaanbieder weer zijn eigen nieuwste snufjes toegevoegd aan zijn blitse nieuwe mobiele toestel, toch worden al deze toestellen in je hoofd al snel opzij gezet. Waarom? Zeer waarschijnlijk door de verlangens naar iOS. En nu waarschijnlijk het liefst nog iOS14

Waar komt dat toch door, dat we altijd weer sterk verlangen naar het iOS?

Apple heeft altijd al voorop gelopen op het gebied van ontwikkeling, innovatieve ideeën en nieuwe hebbedingetjes. Zeker op het gebied van iPads en computers. Apple staat bekend om zijn gewaagde beslissingen. Beslissingen die zijn tijd ver vooruit waren. Wellicht is het je bekend dat ze ooit weigerde om het Adobe Flash op het (iOS) platform toe te laten. Dit programma gaf nu eenmaal slechte prestaties. Onlangs ze marktleider waren, weigerde Steve dit. Niet alleen de stap van het weigeren van Adobe flash maar ook de stappen van het invoeren van de cd-rom en de USB poorten als vervanging van de verouderde floppy's zijn velen bijgebleven. Echter is er tot nu toe nog steeds 1 ding dat het meest voor opschudding heeft gezorgd binnen deze markt en dat is de iPhone met zijn welbekende iOS.

 

Het begon allemaal met het idee om een kleiner slim toestel te maken met vaste accu gecombineerd met een gebruikersvriendelijke interface (iOS), Nadat Apple zijn toestel gepresenteerd had heeft elke andere producent binnen deze markt het product proberen te kopiëren.

Op 29 juni 2007, de eerste iPhone, een nieuw tijdperk was aangebroken. En nu, jaren verder blijft Apple zijn trend doorzetten. Inmiddels met iOS14. Zo was de iPhone X  het eerste toestel zonder Home button. Een uitdaging waar een nieuwe bedieningsmethode uit voortvloeide die een ieder als eenvoudig en gebruiksvriendelijk ervaart. Andere voorbeelden zijn de iPhone X met een hap uit het scherm en natuurlijk het verwijderen van de koptelefoon aansluiting vanaf de iPhone 7. De hap uit het scherm is nodig voor de sensoren en camera aan de voorzijde. Veel van de namaak toestellen kunnen niet tippen aan het design van de iPhone. Uiteraard zijn er ook producenten die het zeer goed doen. Kijk eens naar de Mi producten. Maar ondanks de ideeën van de andere producenten flikt Apple het steeds weer om het voortouw te nemen.

 

Onlangs de commoties over prijzen en andere kritiek doet Apple het nog steeds zeer goed. De Hardware en de software zijn op elkaar afgestemd en voor elkaar gemaakt wat resulteert in optimale prestaties van alle apparaten. Zeker wanneer je bij alle apparaten voor Apple kiest. Denk hierbij aan de Apple watch, de iPad en de Apple TV. En dit in tegenstelling tot andere producenten. Zij werken met Windows, Android, een overvloed aan andere hardware, software, een overvloed aan andere accessoires van derden en dan nog eens de daarbij horende software. Dit alles resulteert dan ook vaak in ergernissen en niet de gewenste resultaten.

 

Apple doet dit toch echt duidelijk anders. De Apple Watch is gemaakt om in harmonie te werken met je iPhone. De Airpods zijn alleen optimaal te gebruiken met al zijn functies in combinatie met een ander Apple apparaat. Heb je een iOS apparaat en voeg je daar een ander Apple apparaat aan toe dan weet je dat het gehele systeem wordt uitgebreid en alles loopt als een vers gesmeerde machine. Iets dat wellicht ongeloofwaardig klinkt voor niet Apple gebruikers.

De waarde factor bij niet Apple systemen is vaak de vrijheid en aanpasbaarheid van de systemen en het aanbod van de vele soorten en maten apparaten tegen ook nog eens vaak lagere prijzen. Hierdoor zie je toch dat een groot marktaandeel kantelt naar onder andere Android gebruikers.

Desondanks hebben velen die het Apple systeem eenmaal aangeschaft hebben, en hier ook voor langere tijd gebruik van hebben gemaakt, een aantal zeer sterke redenen om toch niet meer naar de concurrent over te stappen.

 

 

Meerdere apparaten met iOS en samen in harmony

Je hoort vaak mensen zeggen dat Apple een systeem is omringd met hoge dikke muren maar met nauwgezette controle over hun producten en bijbehorende accessoires. En wellicht lijkt dit gezaghebbend, er valt niet te ontkennen dat de gebruikerservaring met Apple-producten, bescheiden gezegd, geweldig is. En zeg nou eerlijk. Als je iets meer moet betalen voor iets, maar daarvoor in de plaats iets goeds krijgt, dat ook daadwerkelijk super functioneert, dan heb je toch niets teveel betaald? Apple hanteert een aantal strikte richtlijnen als het gaat om applicaties toelaten op het platform. Zoals eerder genoemd voorkomen ze hier mee dat manipulerende en kwaadaardige apps niet op het toestel komen en dus geen enkele kans van slagen krijgen. Een bijkomend voordeel is dat nieuwe games en accessoires ook als eerste gelanceerd worden op het iOS platform. Uiteindelijk resulteert dit in een gebruiksvriendelijkheid waaraan iedere fabrikant een puntje kan zuigen, in tegenstelling tot andere platformen waarbij het ondertussen normaal is last van bugs te hebben bij het installeren van een applicatie.

 

Beveiliging

De app-store is de toegang tot het platform van Apple en leidend als het aankomt op het gebied van beveiligen. Er kan geen software worden geïnstalleerd op je iPhone als het niet uit de app-store komt. Hierdoor heeft Apple de volledige controle om te voorkomen dat manipulerende en kwaadaardige apps op je toestel terecht komen. Ook hardware matig is je iPhone dichtgetimmerd voor onuitgenodigde gasten. Zo zit er een separaat klein computertje in je telefoon met zijn eigen processor en opslag waarop beveiligingssleutels worden weggeschreven. Dit houd hackers op afstand. En dan daar nog eens bovenop krijg je te maken met Face-ID en zijn hardwarematige gezichtsherkenning.

 

Updates
Ook staat Apple bekend om zijn sterke, maar vooral ook stabiele updates. Ga je zelf maar eens na. Je kiest er voor om de update uit te voeren, bijvoorbeeld de update voor iOS14. Selecteer de update en je toestel doet de rest. Zonder problemen. En heb je de accu niet vol genoeg of zit je toestel niet aan de lader? Dan zal je iPhone de update weigeren. Het bereik naar zowel nieuwe als oude apparaten is dan ook immens onder de iPhone liefhebbers. In tegenstelling tot andere aanbieders waar het bereik nihil is. Waar andere zeggen dat je het apparaat eerst volledig moet wissen voor een stabiele installatie, is dit bij het Apple toestel juist niet nodig doordat alles gewoonweg voor elkaar is gemaakt en nauwkeurig op elkaar is afgestemd en werkt.

 

Ook de hardware gooit gewicht in de strijd

Hoewel er veel opspraak was bij de introductie van de Lightnig-connector bij de iPhones. En waar gebruikers van Android pleiten voor een USB-c verbinding, heeft Apple hier wederom gekozen voor een perfecte oplossing. De connector geeft verbazingwekkende prestaties. Is stukken eenvoudiger. Minder kwetsbaar. En veel minder rommelig. USB-c bied immers te veel. En te veel wil zeggen dat de fabrikanten er geen volledig gebruik van maken. Doordat de Lightnig-connector eenvoudiger is, is de bus waar deze in gaat ook eenvoudiger en dus veel slanker. Dat uiteindelijk weer resulteert in een slanker toestel. Ook weer een goede reden om bij iOS te blijven.

Vaak hoor je dat de processors onder de maat zijn. Kijk naar veel andere toestellen met meerdere cores of een uitgebreider RAM gedeelte. De focus bij Apple ligt echter meer op het optimaliseren van de processen. Wanneer zaken simpeler gaan is er uiteindelijk minder capaciteit nodig voor hetzelfde resultaat of zelfs een beter resultaat. Denk hierbij aan de energie die ermee bespaard wordt, de accu gaat dan weer langer mee.

 

Simpel, gebruiksvriendelijk, eenvoud

Dankzij de eenvoudige interface voelt de iPhone voor gebruikers vertrouwd aan. Je wordt bijna 1 met de software zonder dat je het in de gaten hebt. De iPhone zorgt ervoor dat alle app's en functies werken zoals Apple ze heeft bedoeld, wat een zeer eenvoudige en vooral vriendelijke gebruikerservaring mogelijk maakt. Gebruikers beschouwen dit vaak als één van de beste functies van de iPhone.

 

Kortom. Samen met de sensatie van gebruiksvriendelijkheid, de combinatie van eenvoud, de stabiliteit, veiligheid, het design, en ook het gewicht, formaat, de trends, en de nieuwste games en accessoires gaat iOS gepaard met zijn iPhone device. Dit geeft nou precies het onafscheidelijke gevoel voor de veeleisende mensen die iedere keer weer opnieuw voor Apple kiezen.

 

Geschreven naar aanleiding van de lancering van iOS14. 27 september 2020/iphonehoesjes.com/Feedback sturen


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.